Alles wat je moet weten over incasso no cure no pay inschakelen


Incasso is de procedure waarbij een bedrijf of persoon het geld invordert dat hen verschuldigd is door een andere partij. Het is een procedure die vaak wordt gebruikt om openstaande facturen te innen. Als je geld hebt uitstaan bij een klant of leverancier en je hebt al het mogelijke geprobeerd om het te innen, dan kan het tijd zijn om een incasso no cure no pay in te schakelen. In deze blogpost gaan we in op alles wat je moet weten over het inschakelen van een incasso no cure no pay.

Wat is incasso no cure no pay?

Incasso no cure no pay is een soort incasso waarbij de kosten alleen in rekening worden gebracht als de incasso succesvol is. Dit betekent dat als de incasso niet slaagt, de incassokosten niet in rekening worden gebracht. Dit kan een handige optie zijn als je niet zeker weet of de incasso zal slagen of als je bang bent voor hoge incassokosten. Houd er wel rekening mee dat de incassokosten bij dit type incasso hoger kunnen zijn dan bij andere typen incasso.

Hoe werkt het?

Bij incasso no cure no pay neemt het incassobureau de zaak aan op basis van no cure no pay. Het bureau zal proberen het geld te innen bij de debiteur. Als dit succesvol is, wordt een deel van het geïncasseerde bedrag in rekening gebracht als incassokosten. Als het incassobureau er niet in slaagt het geld te innen, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Wanneer is het een goed idee om incasso no cure no pay in te schakelen?

Als je al het mogelijke hebt geprobeerd om het geld te innen bij de debiteur en je bent er niet in geslaagd om het geld te innen, kan het een goed idee zijn om een incasso no cure no pay in te schakelen. Het kan ook een handige optie zijn als je niet zeker weet of de incasso zal slagen of als je bang bent voor hoge incassokosten.

Hoe vind je een goed incassobureau?

Er zijn tal van incassobureaus die no cure no pay incasso aanbieden, maar niet alle incassobureaus zijn gelijk. Het is belangrijk om een bureau te kiezen dat betrouwbaar is en ervaring heeft met no cure no pay incasso. Vraag om aanbevelingen van andere bedrijven en doe online onderzoek naar potentiële bureaus.

Wat zijn de voordelen van no cure no pay incasso?

Het grootste voordeel van no cure no pay incasso is dat de kosten alleen in rekening worden gebracht als de incasso succesvol is. Dit betekent dat je geen risico loopt om extra kosten te maken als de incasso niet slaagt. Dit kan een handige optie zijn als je niet zeker weet of de incasso zal slagen of als je bang bent voor hoge incassokosten.

Het inschakelen van een incasso no cure no pay kan een handige optie zijn als je geld hebt uitstaan bij een klant of leverancier en je al het mogelijke hebt geprobeerd om het te innen. Het is belangrijk om een betrouwbaar incassobureau te kiezen dat ervaring heeft met no cure no pay incasso. Als je dit doet, kun je erop vertrouwen dat je het meeste uit je incasso haalt, zonder onnodige kosten te maken. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in het inschakelen van een incasso no cure no pay. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij incassobureau Credifin.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.